петък, 11 юли 2014 г.

Как да подберем кръщелната свещ?

РИТУАЛНАТА СВЕЩ- КАК ДА Я ПОДБЕРЕМ
Сигурно сте се запитали поне веднъж " Каква свещ трябва да купя за Кръщенето?, Как трябва да изглежда? "
Ако в главата Ви нахлуват още хиляди въпроси за ритуалната свещ или просто Ви е любопитно.. още миг внимание и ще разберете повече.
 Истината е, че няма ясни критерий или изисквания по отношение декорацията на свещите за Кръщенето
Всеки купува според джоба и вкуса си. 
Принципно всеки храм продава своите свещи за Кръщене, те често не са украсени или украсата се свежда до една панделка  .
Свещта за Кръщенето трябва да е голяма, но не прекалено голяма! 
За празника бихте могли да си закупите свещ от църквата или да имате предварително подготвена. Най-често свещта за кръщене се декорира, за да се придаде тържественост и да носи елементите на празника в себе си. 
Ако желаете бихте могли да отделите малко от времето си и да надникнете в секцията "Ритуална свещ"- очакват Ви изненади!
 Свещите за кръщене се делят на две основни групи, в зависимост от начина на производство. Те биват плътни (изцяло горивни) и олекотени (с горивна част 25см). Плътните свещи са три размера във височина – 35см, 45см. и 70 см. Всички те са с конусовидна форма и диаметъра им нараства с нарастване на височината. От тях най-предпочитан вариант е 35см., тъй като е лека и удобна за държане в ръка по време на ритуала. 
 Най-високите плътни свещи са подходящи за обемни декорации, като единствения им недостатък е тяхната тежест. 
Олекотените свещи се предлагат в два размера – 80см. височина с диаметър 4,5см. и 120см. височина с диаметър 5,5см. Въпреки, че горивна им част е 25см., големият диаметър осигурява много бавно горене.

Надявам се, с горното да съм успяла да вкарам малко яснота по въпроса и статията да Ви е била от полза при избора на свещ.
Разгледайте и моите предложения, а ако не намирате това което търсите в секция "Ритуална свещ" , то свържете се с мен и заедно ще сбъднем представите Ви. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отделихте миг от времето си!