петък, 3 октомври 2014 г.

.... за Кръщенето на малката ВИКИ

Здравейте! :)
Ето, че най-накрая ми остана време да споделя с Вас една поръчка на моя приятелка, която направих по случай  Кръщенето на малката й дъщеричка Вики. Много се зарадвах, като се видяхме и ми каза "Иве, искам ти да направиш всичко за Кръщенето..!" , останах като гръмната, защото не знаех, какво точно разбира под "всичко" и след като се уточнихме  разбрах, че наистина иска всичко- покани, подаръци за гости и пълен комплект за кръщене+ още 2 бутилки декорирано вино :) 
И така, запретнах ръкави и за има- няма седмица, всичко беше готово ;)  
Единственото изискване беше да се придържам към розовата гама и да е възможно по-семпло. Наистина обичам такива поръчки, когато успявам да творя без рамка, а само с леки насоки :)
Предлагам да видите и нещата, които направих. 

Първо ще ви покажа комплекта, който включва: 3 бр. украсено вино ( едно за църквата, едно за спомен на Вики и едно като подарък към кръстницата), ритуална свещ от 40 см с надпис името на Вики, шише за светена вода, което също е с надпис име и дата на Кръщенето, кутийка за косичката, кърпа за свещеника и сапун с украса.


  Това е виното на Вики с рамка, в която по-късно ще сложат снимка от Кръщенето й.


... а това винце направих за кръстницата, като допълнение към подаръка















 Виното с белите рози е църковното вино, което оставиха в храма.



Една по-близка снимка на ритуалната свещ, на която надписах името на малката кръщелница и разбира се цветето, което е моя запазена марка при декорацията на свещ.




Шишето за светена вода..... с надпис име и дата ( на снимката не се вижда много добре)  
             

Допълнително направих и поканите, както и подаръците за гостите. 




 

 Това са подаръците за най-малките гости- децата. Трябваше да има свързващ акцент и за това запазих органзата вместо тичинки, а калинките бяха точно на мястото си и зарадваха малчуганите с вкусен шоколад.



Предлагам да видите в снимки, как се получиха подаръците за останалите гости. Избраха си голо бебче в органза, декорирано със сатенена панделка и биберон. Много нежно......
 

В снимки това беше Кръщенето на Вики, на която пожелавам да расте здрава и усмихната за радост на мама и тате. На нейните родители, наши семейни приятели да благодаря, че ми  довериха изработката за този важен ден- Кръщенето на първата им рожба! :)


Очаквайте още от мен..., а сега до нови идеи, приятели!
Благодаря ви, че ме посетихте и днес! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отделихте миг от времето си!