сряда, 6 май 2015 г.

КОМПЛЕКТ ЗА КРЪЩЕНЕ

Здравейте :)
Днес ще Ви покажа един от най-новите си комплекти за Кръщене.
Той е изработен по поръчка специално за една малка госпожица с прекрасното име Християна. 
Първоначално нейната майка се колебаеше между розово и бяло, но след като видя комплекта за кръщенето на Теодора веднага се спря на същата изработка и цветове. 
По-късно ще Ви покажа и комплекта за Кръщенето на Теодора, т.к. празника все още не е минал:)
А сега Кръщенето на Християна от гр. Сапарева баня :) 
Комплектът е изработен в нежно бебешко лилаво и бяло. 
В снимки ще Ви покажа какво точно включваше той.
Започвам първо с голяма кутия за дрехи под формата на сандък
 Следва персонализирана папка за кръщелно свидетелство, декорирана с ангел и много цветя за свежо настроение.
Това е книгата за пожелания, където всеки гост ще може да остави своите благопожелания към малката Християна, а след време и самата тя ще може да разлисти страниците и да ги прочете. Наистина много скъп спомен от този важен момент в живота на всеки човек- неговото Кръщение.  В допълнение към нея изработих и декориран химикал с бебешки акцент- биберонче в бяло, като съобразих мастилото да бъде лилаво.  Книгата е в съчетание на страниците от бяло и лилаво, като всяка от тях е декорирана с малък ангел- символ на закрила. За да подчертая празника- Свето Кръщение реших и добавих икона на Спасителя в началото на книгата.
В една обща снимка ще Ви покажа украсената кърпа за свещеника, шишето за миро или светена вода и сапунчето.Моя запазена марка при декорацията на сапуна са допълнителните елементи внесени вътре в опаковката, релефа на сапуна и други.
Това са подвижните украси за свещ и погачата. 
Това е украсата към роклята на малката Християна. Избегнах ангелчето, т.к. е малка и по-нежно би и стояла розичка в лила:)

Следва декорираното вино с персонално етикетче и бурканче за мед. 




Следва кутията за Бебешки съкровища, която е по-различна от общоприетата, т.к е дървено сандъче с декорация и три органзени торбички в лила със щампи на пеперуди и етикетчета - Зъбче, пъпче и косичка.


















Поканите - бебешка обувка с папирус в  бебешко лилаво и бяло, съчетание от перли и сатен, дантелен борд и биберонче в бяло. Поканите са като част от целият комплект за кръщене, в съшият приятен лилав цвят и акценти. 
Поканата към кръстницата е в голяма кутия с декорация, специално изработена за нея.





















Следват сувенирите- спящо бебенце с лилаво и бяло облечено, нежно обвито в органза с панделка и персонално етикетче. 

Всеки един аксесоар е изработен като част от комплекта за Кръщене- използвани са топли и меки цветове, много сатен и органза, дизайнерска хартия, допълнителни елементи- биберони, ангели, цветя..... 
А ето и почти всичко на едно място :) 

Комплектът може да бъде изработен в предпочитани от Вас цветове, както и с друг дизайн, специално подбран за всеки един от Вас. 
Целта на ръчно изработените неща е да са уникални и персонално насочени към конкретен човек или събитие :) Това е и магията на ръчното изкуство, ако мога да го нарека така, затова проявете фантазия или ми се доверете, като ми дадете свобода в изпълнението :) 


До нови идеи!

Поздрави,
ИВЕЛИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отделихте миг от времето си!