сряда, 27 май 2015 г.

ЗА ПОГАЧАТА НА КАЛОЯН

Здравейте:)

Поводът е много специален, много важен и неповторим, той си остава първи в живота на всеки човек, а именно въвеждането на бебчо в обществото или погачата. За съжаление не всички отдават важно значение и търсят символика в този, останал от древността обичай. Това ме подтикна да подготвя полезно четиво по темата, с което скоро възнамерявам да Ви запозная:)

За радост има хора и по-точно майки, които са добре запознати и отдават необходимото внимание на ритуала по въвеждането на малкото в обществото. 

За една такава майка ще Ви разкажа днес. Тя ме потърси, понеже беше видяла сувенирите, които с такава любов изработвам.. все пак това е лицето на ИВЕЛИ и всяко бебе"Ивели" е много специално за мен:) 

Та повода за поръчката беше погачата на първородната й рожба- Калоян от гр. Троян. Дамата се спря на конкретен модел - "лицето на ИВЕЛИ", с конкретни изисквания към мен- бебенцето да бъде облечено с памперс и цветя, а на главичката да е нахлупило шапчица.... всяко обвито в органза с панделка в сатен и персонално етикетче. Всяко бебче щеше да остави спомен у орисниците на малкия Калоян за този неповторим и единствен ден- неговата погача. 

 Вижте и крайният резултат:) 

 

До нови идеи!

Поздрави,

ИВЕЛИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отделихте миг от времето си!